REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ

YATIKSIRT ORTAOKULU

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ

23-11-2019

Okulumuzda Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi, bireyin kendini tanımasına, anlamasına, problem çözme becerilerini geliştirebilmesine, duygu ve düşüncelerini etkin bir şekilde ifade edebilmesine, çevresiyle uyumlu ilişkiler kurmasına, ilgi ve yeteneklerinin farkına varma ve açığa çıkarabilmesine yönelik programlı ve sistematik yardım süreciyle danışmanlık hizmeti verir.

Okulumuzda Psikolojik danışma ve Rehberlik Birimi olarak;

• Bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimlerini takip etmek,
  • Çevresine uyum sağlamalarına yardımcı olmak,
  • Kendini tanımasını, bağımsız, olumlu ilişkiler kurabilmesini sağlamak,
  • Eğitim-öğretim ortamından en üst düzeyde faydalanmalarına destek olmak,
  • Yetenek ve ilgi alanlarını keşfetmelerini sağlamak ve bu doğrultuda doğru seçimler yapmaları konusunda öğrencilerimize farkındalık kazandırmak amaçlanmaktadır.

Bu amaçlar doğrultusunda bireysel görüşmeler, aile görüşmeleri, grup çalışmaları, eğitim, seminerleri yoluyla faaliyetlerini sürdürmektedir. Öğrenci ya da velilerimiz tüm bu çalışmalara katılabilmektedirler.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisimiz, bu faaliyetleri gerçekleştirirken üç temel ilkeyi gözeterek çalışır:

• Danışanın yardım alma, sürdürme ya da süreci sonlandırma gibi konularda "gönüllü" olması esas alınır.

• Etik ilkeler doğrultusunda, danışanla yapılan görüşmeler "gizlilik" ilkesine dayanır.
  • Tüm bireylere "saygı" esastır.

Öğrencilere Yönelik:

• Ergenlik Dönemi Özellikleri,
  • Akran Dayanışması,
  • Güvenli İnternet Kullanımı,
  • TEOG Bilgilendirme,
  • Sınav Kaygısı ile Baş etme Teknikleri,
  • Verimli Ders Çalışma Teknikleri,
  • Sağlık Eğitimi,
  • Üst Eğitim Kurumları Hakkında Bilgilendirme,

Velilere Yönelik:

• İhtiyaç duyabilecekleri konularda bireysel görüşmeler ve seminerler
  • Bilgilendirici broşürler

Öğretmenlerimize Yönelik:

• Oryantasyon çalışmaları,
  • İhtiyaç duyulan noktalarda müşavirlik,
  • Öğrenci ile ilgili akademik ve davranışsal açıdan düzenli aralıklarla bireysel görüşmeler yapılarak işbirliği içerisinde çalışmalar sürdürülür.

REHBER ÖĞRETMEN CANER SADIKOĞLU